Algemene informatie

  Informatie & huisreglement

  Goede afspraken maken goede vrienden. Zo weet iedereen wat kan en niet kan, en hoe we het voor iedereen tof kunnen houden. 

  Bij aankomst geven we een document met huisregels aan de verantwoordelijke. Ook in het huis hangen bepaalde afspraken uit. We kijken erop toe dat deze nageleefd worden. Binnen deze grenzen kan en mag alles. Lol maken gegarandeerd bij Jeugdheem Zonnedauw, mits respect voor het materiaal en de natuur.

  Aanvraagformulieren

  Tof, een nachtspel op kamp! Maar denk er wel aan dat dit na 22 uur verboden is zonder uitdrukkelijke toestemming van de lokale politie. Zo is niemand ongerust bij avondlijk lawaai. 

  Tel. lokale politie: 014 56 47 00 

  Wie in Geel een kampvuur wil organiseren, moet hiervoor vooraf toestemming aanvragen bij de stadsdiensten. Denk eraan dat dit zeker 3 maanden voor het kamp in orde moet gebracht worden. Per verblijf mag er 1 kampvuur georganiseerd worden.

  https://www.geel.be/kampvuur-kerstboomverbranding-aanvragen

  Tegen een vergoeding kan je bij Stad Geel materialen huren voor een vlotte organisatie van evenementen. Als organisator ben je hier zelf voor verantwoordelijk. Dit kan gaan om hekken, vlaggenmasten, podiummateriaal, ... Dit moet je 4 weken vooraf aanvragen bij de stadsdiensten via het digitaal loket op onderstaande link. Afspraken maak je verder met de stadsdiensten. 

  Aanvraagformulier materiële medewerking Stad Geel

  Nuttige formulieren

  Te hard geravot? Dan gaat er soms iets kapot... We hanteren de regel: potje breken is potje betalen. Als iedereen voorzichtig is met het aangeboden materiaal, hoeft deze lijst niet gebruikt te worden. Bedankt om zorgzaam met de spullen om te springen!

  Prijslijst die we hopelijk niet nodig hebben 

  In dit document vind je alle telefoonnummers die van pas kunnen komen tijdens je verblijf, van noodnummers en dienstverleners tot winkels.
  Nuttige telefoonnummers 

   

  In ons huisreglement staan alle belangrijke afspraken opgesomd: over hoe je vuil sorteert, tot afspraken over lawaai, gebruik van materiaal en poetsen. Lees dit zeer grondig! We vragen ook aan de groepsverantwoordelijken om dit te lezen en te ondertekenen voor de start van het kamp. 

  Huisreglement-van-Jeugdheem-Zonnedauw 

  Veelgestelde vragen

  Voor je komst

  Elk jaar rollen 20.000 jongeren hun slaapzak uit bij ons. 

  Het treinstation van Olen ligt op zo'n 3,5 km van de kampplaats. Van hieruit kan je rechtstreeks naar Herentals, Antwerpen, Hasselt, Mol, ... reizen. Aan de kerk van Sint-Jozef (1,5 km) Olen kan je ook de bus nemen naar Herentals en Turnhout. Ook aan de kerk van Geel-Larum (1,5 km) kan je de bus naar Herentals of Geel-Centrum nemen. 

  Zowel in Olen als in Geel zijn er verschillende warme bakkers. We verzamelden hun contactgegevens in een telefoonlijst. Je vindt dit document op deze website, bij Algemene Informatie.

  Deze zijn ook te vinden op onze nuttige telefoonnummers als je op kamp of weekend komt.

  Veel grote supermarktketens vind je in een straal van 10 km van het domein. Ook zijn er lokale bakkers, kruideniers, slagers, frituren, … in de nabijheid. Jeugdheem Zonnedauw heeft een lijst met adressen voor jou.

  Ja, er zijn verschillende mogelijkheden voor groepen die willen gaan zwemmen:

  In het centrum van Geel is er een openbaar zwembad met glijbanen, een buitenbad en een ligweide Wel vooraf reserveren

  Het domein Netepark in Herentals is een toffe plek voor een daguitstap. Met de trein vanuit Olen ben je op 10 minuten in Herentals. Het park ligt vlakbij het station.

  Provinciaal domein Zilvermeer in Mol is ideaal om met een grote groep verkoeling te zoeken. Met het openbaar vervoer kom je er, hetzij met enkele overstappen. Met de fiets volg je het jaagpad langs het kanaal.

  In het kanaal, dat grenst aan ons domein, is zwemmen uitdrukkelijk verboden!

  Nee, we verhuren enkel voor een weekend of een week, en voor groepen die een link hebben met jeugdwerk. Via ons boekingsbureau CJT (Centrum voor Jeugdtoerisme) krijg je meer informatie over de voorwaarden.

  Onze neuzen zijn door de jaren getraind om dergelijke groepen op te sporen. Iedereen is bij ons welkom, maar altijd binnen de regels van het huisreglement. Vermoeden we een illegaal feestje? Dan krijg je een extra briefing over het reglement. Annuleren jullie dan? Even goede vrienden. Degenen die toch komen, beseffen dat het binnen onze regels ook heel plezant kan zijn.

  Als uitbaters van Jeugdheem Zonnedauw kunnen we zelf geen boekingen aannemen. Al onze reserveringen lopen via CJT, het Centrum voor Jeugdtoerisme. Via onze website hebben we wel een link gelegd naar de website van CJT, als je onze accommodaties wil boeken.

  Onze grootste accommodatie ‘Het Paviljoen’ is – sinds de renovatie in 2013 – toegankelijk en ingericht voor mensen met een beperking. We kregen hiervoor het A-Plus(2)-label. 

  In onze keuken is er ruim voldoende diepvries en koeling. In de zomerperiode plaatsen we zelfs een extra koelremorque, die enkel voor de kookploeg toegankelijk is. Per accommodatie zijn er voldoende kookpotten, pannen, bestek en servies aanwezig. In de huisbrochure van CJT (Centrum voor Jeugdtoerisme) staat er meer informatie over de keukenuitrusting. 

  Tijdens je verblijf

  Lawaai binnen de muren mag, lawaai buiten de muren niet. Een muziekinstallatie buiten kan niet. Je vindt de regels  terug in het huisreglement. Tijdens de rondleiding leggen we het ook allemaal uit. Twijfel je? Neem dan contact met ons op. 

  Huisreglement van Jeugdheem Zonnedauw

  Dit staat op het toegangsbewijs dat jullie vooraf krijgen. We organiseren het zo dat elke groep een ander uur krijgt. Als er die dag verschillende groepen op het domein aankomen, geeft dit geen overlast voor elkaar, en verloopt het parkeren en uitladen makkelijker. 

  Willen jullie het toegangsuur nog wijzigen? Laat dit dan ten minste twee dagen op voorhand aan ons weten. Zo kunnen wij de planning alsnog proberen aan te passen. 

  De stapelbedden zijn allen voorzien van een matras. Voor een hoeslaken, hoofdkussen en slaapzak moeten bezoekers zelf zorgen.

  Als er problemen zijn, laat het ons dan zeker weten. Jeugdheem Zonnedauw heeft een goede relatie met de buurt, en dat wensen we zo te houden. Daarom vragen we om hun privacy, rust en domein te respecteren. Onze leuze is: respecteer de gebouwen en de omgeving. Zo blijft het voor iedereen tof.

  Dat mag, mits er voor het kamp een aanvraag is ingediend. Het aanvraagformulier vind je terug bij Nuttige Formulieren op de website. Voor hout moet je wel zelf zorgen. Sprokkelen op het domein mag, kappen niet. In de omgeving zijn enkele grote winkels, die misschien een stapel paletten kunnen missen.


  Het mag, als je de vissen direct na het vangen weer vrijlaat in de vijver.

  Ja, er zijn verschillende mogelijkheden voor groepen die willen gaan zwemmen:
  - in het centrum van Geel is er een stedelijk zwembad met glijbanen, een buitenbad en een ligweide. Informeer je of je best vooraf reserveert!
  - Het recreatiedomein Netepark in Herentals is een ideale daguitstap, met zijn zwembaden en speeltuinen.
  - Provinciaal Domein Het Zilvermeer in Mol ligt verder, maar het hagelwitte strand is een uitnodigende plek om met een grote groep te verpozen. In de dennenbossen van het domein zijn toffe speeltuinen.
  - In het kanaal dat grenst aan ons domein is het uitdrukkelijk verboden om te zwemmen. Ook in onze vijver is zwemmen niet toegestaan. 

  Dit staat vermeld op jullie toegangsbewijs. Dit document hebben jullie via mail ontvangen van CJT.

  Na je verblijf

  Ja, alles moet grondig met nat gepoetst worden. We verwachten dat de groepen de afwas doen en alles proper achterlaten. Ook de terreinen moeten opgeruimd worden: colsonbandjes moeten weg, restjes van waterballonnetjes of ander afval moet opgeraapt zijn. Denk aan het milieu!

  Nee, we vragen aan onze groepen om dit zelf mee te brengen, van emmer tot aftrekker en van dweil tot zeep. Zo ben je zeker van geschikt materiaal. 

  Zorg dat de vuilzakken op maandag bij de vuilbakken staan, want dan komen de containers. We sorteren ons afval op het domein: glas kan je in de glascontainer (bij de ingang van het domein) doen, PMD hoort in blauwe zakken en papier/karton kan in de daarvoor bestemde container.

  Ruim ook waterballonnetjes, afval, plastic op na het spel op het terrein. Ook hier weer: respecteer de gebouwen en de omgeving.

  Moffel de scherven niet onderaan in de vuilbak, maar zeg het ons. Zo kunnen we dit opnieuw aanvullen, en hebben de groepen die na jullie komen genoeg bordjes voor hun leden. Eerlijkheid duurt het langst.

  Nuttige contactinformatie in de omgeving

  Zonnedauw Conciërge Jef

  0474 45 43 20

  Apotheek Van de Craen L.

  Larumseweg 151, Geel

  014 58 01 65

  Huisarts Dr. De Peuter Christel

  Rauwelkoven 95, Geel

  0477 24 54 75

  Antigifcentrum

  070 245 245

  Zonnedauw - contactnummer


  Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

  Algemeen telefoonnummer van de lokale politiezone 

  014 56 47 00
  Noodnummer = 101


  Brandweer zone Kempen, post Geel

  Algemeen nummer van de brandweer van Geel

  014 56 66 30
  Noodnummer = 112

  Ziekenhuis AZ St-Dimpna Geel

  J.B. Stessensstraat, Geel
  014 57 77 77


  Artsenwachtpost Zuiderkempen

  Weekend- en nachtdienst huisartsen

  014 22 22 22

  Ook op kamp middenin de bossen en velden van Zonnedauw?

  Op zoek naar een plek waar je onbesuisd kan spelen en ravotten, waar ruimte is om te rennen en te klimmen? 

  Zonnedauw

  Vlinderstraat 1
  2440 Geel
  België

  Contactgegevens

  E-mail
  cjt@cjt.be (reservatie)